mar
04

Besedy o období dospievania

dosp miniDňa 4. 3. 2021 sme pripravili v online prostredí besedu pre dievčatá 7. ročníka pod názvom „Čas premien“. Bola zameraná na obdobie života plného zmien, fyzických i psychických, keď sa z dieťaťa vyvíja dospelý človek – žena. Poodhalí sa tajomstvo podstaty ich jedinečnej krásy a možností ako posilňovať svoje sebavedomie – ako byť zdravá vo vnútri aj navonok. Besedu viedla pani lektorka, Ing. Šutá zo spoločnosti MP Education, s.r.o., ktorá hneď na začiatku odbúrala u dievčat počiatočnú hanblivosť a navodila na prednáške veľmi príjemnú atmosféru. S dievčatami sa rozprávala o anatómii ľudského tela, vhodnej životospráve, hygienických návykoch, činnosti hormónov v období puberty, správnom vnímaní seba, sebavedomí, o poruchách príjmu potravy, spánku, cvičení a o iných zaujímavých záležitostiach.

Je dôležité, aby človeku v tomto období bolo známe, čo sa s ním deje, ako sa má správať a reagovať na zmeny vo svojom tele.
Sme radi, že naše dievčatá mali možnosť obohatiť sa užitočnými a pre nich podstatnými informáciami. Nech si dokážu chrániť svoje telo, poznať svoju hodnotu i hodnotu druhých okolo seba.

Dievčatá reagovali na túto besedu veľmi pozitívne. Z veľkého balíka výborných referencií vyberáme niektoré:
.... Uvítala som že som sa jej mohla zúčastniť z pohodlia domova. Dozvedela som sa mnoho užitočných informácií. Zaujala ma informácia o potravinách, ktoré by sme v období dospievania mali zaradiť do nášho jedálnička. Tak isto som sa dozvedela o zdravom sebavedomí a psychických zmenách, ktoré sú v tomto období normálne a o tom, ako sa v niektorých prípadoch zbaviť stresu alebo bolesti. Odniesla som si mnoho faktov a rád, ktoré rada aplikujem v živote. (Kristínka)

Beseda sa mi páčila, bola zaujímavá a poučná. Naučila som sa aj niečo nové, čo som ešte nevedela. Aj napriek tomu, že to bolo online formou, tak to bolo zaujímavé. A páčilo sa mi hlavne to, že sme sa mohli kedykoľvek na niečo spýtať a pani lektorka nám všetko vysvetlila a odpovedala. (Ivanka)

....bola to veľmi zaujímavá a náučná beseda, dozvedela som sa napr. že je doležíte jesť jedlá, ktoré obsahujú magnézium. Myslím, že v škole by to bolo o kus zaujímavejšie ale na túto dobu, ktorú žijeme, bolo to pekne. Ďakujem za takúto skúsenosť. (Sofia)

Mne sa beseda páčila, pretože tam bolo veľa náučných veci, a taktiež tam bolo veľa vecí, o ktorých som nevedela ako napr. prečo máme zmenu nálad a podobne. Bolo to veľmi pekné ponaučenie do života. Bolo to aj pekne spracované a povedané. (Katka)

Bola výborná, dozvedela som sa veľmi veľa nového, a uľavilo sa mi, že pri menštruácii je prirodzené, keď priberáme nejaké tie kilá naviac. Bolo mi príjemne sa rozprávať o tejto téme s niekým, kto tomu rozumie a vysvetlí tomu, čo ešte nerozumie. (Klára)

Bolo to veľmi pekne spracované. Je lepšie a príjemnejšie, keď mi to niekto vysvetlí pri besede alebo online, ako keď sa to preberá z rodinou. Je to aj pochopiteľnejšie, keď sme mali pred sebou podrobnú prezentáciu. (Magdalénka)

...prednáška sa mi páčila. Bola poučná, hlavne pre dievčatá v našom veku. Pani lektorka nám to podala zrozumiteľnou formou. (Tamarka)

  • IMG_20210304_115744
  • IMG_20210304_115755
  • IMG_20210304_121636
  • IMG_20210304_124915
  • IMG_20210304_124930

pop3 mini2

Silné stránky školy

1. ŠKOLSKÝ VZDELÁVACÍ PROGRAM VZDELANIE PRE ŽIVOT zabezpečujúci kvalitný výchovno–vzdelávací proces obohatený o:
- pestré metódy a formy práce;
- moderné didaktické prostriedky a učebné materiály;
- vyučovanie pomocou portálu Class Server;
- doplnené voliteľné predmety: spoločenská výchova, mediálna výchova, dopravná výchova;
- cudzíe jazyky: anglický, nemecký;
- anglický jazyk od 2. ročníka
uskutočňovaný v:
- triedach postupne zariaďovaných  novým školským nábytkom a  IKT technikou;
- počítačových a multimediálnych učebniach;
- jazykových učebniach;
- dielňach;
- chemickej učebni;
- cvičnej kuchynke;
- školskej knižnici;
- na vlastnom detskom dopravnom ihrisku;
- dvoch telocvičniach a športových ihriskách;
2. V MIMOVYUČOVACOM ČASE
poskytuje výber záujmových aktivít v:
Centre voľného času podľa vlastného výchovného programu – POHYBOM KU ZDRAVIU združujúceho:
- volejbalový záujmový útvar;
- detský folklórny súbor Cifroško;
- tanečný súbor Varanovia;
ďalších  záujmových útvaroch:
- literárno - dramatické,
- počítačové,
- matematické,
- dopravné,
- športové,
- turistické.

3. REALIZÁCIA PROJEKTOV

4. Dvakrát ročne vydávaný ŠKOLSKÝ  ČASOPIS PRÍMA BIFĽOŠKO A BIFĽOŠKO

5. ŠKOLSKÝ KLUB DETÍ – v čase od:
06.30 - 08.00 hod.
11.40 – 17.30 hod.

6. AKTÍVNA SPOLUPRÁCA S RODIČMI A MESTSKÝMI INŠTITÚCIAMI