apr
03

Jazykový kvet – ŤUKNI 2023

jazkvet miniSlovo predstavuje oveľa viac ako len zvuk alebo písaný symbol. Slovo vyvoláva emócie – pozitívne i negatívne. Je nástrojom na komunikáciu. Písaním človek spoznáva skryté zákutia svojej duše. V závislosti od toho, aké slovo použijeme, vytvárame nové situácie, vyvolávame nové pocity...
Žiaci našej Dvojky ukázali svoj talent písať, pracovať so slovami v súťaži ŤUKNI 2023. Ide o medzinárodnú dištančnú postupovú súťaž v poviedkovej tvorbe pre deti a mládež. V jazykovej kategórii Anglický jazyk našu školu reprezentovali svojimi pútavými príbehmi šiesti žiaci: Aneta Vysoká (IX.B), Sofia Poldruhá (IX.B), Barbora Jakubčinová (IX.D), Tomáš Kalman (VIII.D), Patrick Šesták (VIII.C) a Adam Jakubo (VIII.B). Do celoslovenského finále sa prebojovala žiačka Barbora Jakubčinová a poviedkou o priateľstve s názvom Reunion zaujala porotu natoľko, že získala krásne 3. miesto. Odborná porota vyzdvihla jej originalitu, námet a jazykovú úroveň. Našej žiačke Barbore blahoželáme a všetkým zúčastneným želáme veľa úspechov a nových príležitostí v tvorivej umeleckej činnosti.
Ak si v živote dokážeme nájsť trochu času na písanie alebo čítanie, náš život sa výrazne obohatí, stáva sa zmysluplnejší a radostnejší.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • tukni_barbora