apr
11

Pytagoriáda

pyt miniTúto u žiakov obľúbenú matematickú súťaž pozná hádam každý. Osobitosťou súťaže je fakt, že okrem správneho výsledku o víťazstve rozhoduje aj čas, za ktorý súťažiaci vypočíta dané príklady a tiež, že všetky kolá sa konajú v jednotnom termíne na území celej Slovenskej republiky.
Vranovskí Pytagorovia zo základných škôl sa stretli v CVČ koncom marca, aby šikovnosťou a logickým myslením dosiahli čo najlepšie výsledky pre seba a svoju školu v rámci okresného kola Pytagoriády. Dvojka mala zastúpenie vo všetkých kategóriách a môže sa pochváliť obsadením popredných priečok:

Kat. P3: Tamarka Gešperiková (3.C) - 3. miesto, pripravila p. uč. Mgr. Kráľová
Kat. P4: Štefan Kušnír (4.B) – 1. miesto, pripravila p. uč. Mgr. Hrehová
              Kristína Šaffová (4.A) – 3. miesto, pripravila p. uč. PaedDr. J. Kolesárová
Kat. P6: Vanesa Pisarčíková (6.C) a Laura Pivovarniková (6.A) - 3. miesto, pripravili p. uč. Mgr. Koman a Mgr. Boroš
Kat. P8: Milan Gešperik (8.A) – 1. miesto a Michael Kozák (8.D) – 2. miesto, pripravila p. uč. Mgr. Krajčovičová

Medzi múdre hlavičky - úspešných riešiteľov - patria aj Lukáš Surdej (3.B), Nina Magurová (3.B), Sofia Lešková (3.D), Dalibor Hudák (3.C), Nina Demčíková (4.A), Simona Karasová (4.D), Ondrej Konečný (6.C), Lea Lobodášová (6.C), Boris Steeno (6.B) a Matúš Novikmec (7.A).
Všetkým zapojeným žiakom Dvojky gratulujeme, tešíme sa, že školu v Pytagoriáde reprezentujú v bohatom počte a pedagógom ďakujeme za trpezlivosť a pedantnú prípravu žiakov.