okt
12

ATTOMAT

attomat miniAttomat je online individuálna matematická súťaž určená pre žiakov piateho až deviateho ročníka ZŠ. Pričom každý ročník má pripravenú samostatnú súťažnú kategóriu s úlohami, ktoré vyplývajú z obsahu učiva jednotlivých ročníkov. Jubilejný 10. ročník Attomatu prebehol 27. 8. 2022. Matematické znalosti s vrstovníkmi si merali aj žiaci druhého stupňa Dvojky.
Do 5. kategórie sa zapojilo 79 súťažiacich z celého Slovenska. Vynikajúci výsledok dosiahla naša žiačka Natália Mikulášiková z 5.A, ktorá si vybojovala krásne 2. miesto pod vedením pani učiteľky Džujkovej. V 6. kategórii zo 143 súťažiacich si vybojovala bronzové 3. miesto Laura Pivovarníková zo 6.A pod vedením pána učiteľa Boroša.

V 7. kategórii z 92 súťažiacich rovesníkov sa Noemi Mitriková zo 7.A umiestnila pod vedením pani učiteľky Džujkovej na 29. mieste. Vo 8. kategórie sa zapojilo 114 súťažiacich z celého Slovenska. Spomedzi našich žiakov sa najlepšie darilo Milanovi Gešperikovi z 8.A, ktorý sa pod vedením pani učiteľky Krajčovičovej umiestnil na 16. mieste. Do kategórie 9 sa zapojilo 114 žiakov a najlepšie sa darilo Bianke Vargovej z 9.A, ktorá sa pod vedením pani učiteľky Turcovskej umiestnila na 36. mieste.
Vidno, že dvojkári sú nadaní žiaci a v pomere rovesníkov z celého Slovenska sa v jednotlivých kategóriách umiestnili na popredných miestach. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme, že svoj voľný čas venovali matematickej súťaži a v rámci celého Slovenska reprezentovali našu Dvojku veľmi úspešne.