okt
10

PONOŽKOVÝ OKTÓBER

ponozky miniDaruj pocit tepla.
Daruj ponožky a pomôž ľuďom bez domova prežiť zimné mesiace s nohami v teple.

PONOŽKOVÝ OKTÓBER je akcia, ktorá bola pôvodne prebratá z anglicky hovoriacej krajiny, kde sa nazýva SOCKTOBER (sock - ponožka, october - október). Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi.

Na Slovensku žije vyše 25 000 ľudí na ulici. Títo ľudia sa všade presúvajú pešo. Po vlastných nohách. V zime, v lete, v daždi, v teple, v snehu. Stále po vlastných nohách. Vedeli ste, že na vznik omrzlín, pri teplote 0 stupňov stačí 30 minút?
Charity síce zabezpečujú týmto ľuďom oblečenie i obuv, ale taká drobnosť, akou sú ponožky, sa medzi darovanými položkami nájde len málokedy. Ponožky pritom chránia pred chladom, infekciami a uľahčujú týmto ľuďom chôdzu za pomocou. Mnoho ľudí bez domova denne prejde desiatky kilometrov, aby si zabezpečili stravu, nocľah a základné potreby. So zdravými chodidlami je prístup k týmto základným potrebám omnoho jednoduchší.
Nie nadarmo aj Švejk hovorieval „To chce klid a nohy v teple.“

Na zapojenie sa do tejto zbierky stačí málo...
Hlavne chuť pomáhať. A ako je už dobrým zvykom, naša “Dvojka“ rada pomáha. Týmto Vás prosíme, pomôžte nám spoločne vyzbierať NOVÉ PONOŽKY pre ľudí, ktorí stratili strechu nad hlavou. Zberný box je umiestnený na chodbe pred jedálňou. Zbierku ukončíme 21. októbra. Darované ponožky odovzdáme v spolupráci s občianskym združením Podaj ďalej so sídlom v Prešove ľuďom bez domova.
ĎAKUJEME.
Ponožkám zdar a Ponožkovému októbru zvlášť!